Саша Везенков спечели купата на Гърция

7 Dni Sport21.02.2022
Александър Везенков,

Българският национал Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха Купата на Гърция по баскетбол за мъже. Тимът победи на финала Панатинайкос с 81:73 (21:17, 18:28, 19:22, 23:6). Везенков завърши с „дабъл-дабъл“ – 18 точки и 13 борби, а освен това добави 1 асистенция и 2 отнети топки за 37:06 минути като титуляр.

От неговите съотборници Тайлър Дорси вкара 21 точки. Неманя Недович беше най-резултатен с 23 точки за носителя на купата за миналата година Панатинайкос.

Везенков заяви, че е изключително щастлив от спечелената купа. „Труден мач, имахме проблеми през първите 30 минути. Панатинайкос направи някои страхотни изстрели. Беше хубав финал и сме щастливи, че спечелихме. Загубите определено ти дават повече импулс да се изправиш след това“, заяви Александър Везенков след успеха, цитиран от „БНР“.

„Мисля, че Томас Уолкъп свърши страхотна работа, но всички останали също се раздадоха. Евролигата ни очаква. Армани Милано ще дойде и ще иска да запази третото си място. Задават се и мачове от гръцкото първенство. Трябва да се съсредоточим върху това. Никой не знае какво мисли треньорът Йоргос Барцокас. В крайна сметка, когато губиш, но имаш отбор, който иска да се труди, придобиваш увереност и резултатите идват“, добави българинът.

Везенков е сред шестимата кандидати за приза „Най-полезен играч“ и в Евролигата.

Той има средно 12.8 точки, 5.7 борби и 1.5 асистенции в общо 23 мача.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ