Левски и Локо Пловдив излизат в дербито на кръга пред 10 000 зрители

7 Dni Sport19.02.2022
Левски Локомотив Пловдив 9 стивън езе ники михайлов

Левски и Локомотив (Пловдив) излизат един срещу друг в първия си официален мач за новата година.

И двата отбора изпратиха с облекчение есенния дял от сезона, но сега са амбицирани за много по-добри резултати, а такива са очакванията и на феновете им. Двубоят на “Георги Аспарухов” започва в 15:00 часа.

Левски заема шесто място в класирането с 26 точки и не загуби нито един от последните си 6 мача в първенството. Локо (Пд) приключи 2021 година с домакинско поражение от Ботев (Враца) и се намира на осма позиция, с точка по-малко от “сините”.

В клуба цари позитивизъм и той е свързан с работата на Станимир Стоилов, който запретна ръкави и започна работата по изграждането на нов силен тим. В контролите преди подновяването на сезона “сините” загатнаха за сериозен прогрес по отношение играта в дефанзивен план и притежанието на топката, но все още не създават достатъчно голови положения.

На “Герена” се подсилиха с петима нови играчи, които ще трябва бързо да се впишат в отбора. Най-голям интерес предизвика привличането на национала Филип Кръстев, а освен него Левски взе централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап, както и двама бразилци в лицето на Цунами и Велтон. В същото време клубът се раздели с Борислав Цонев, Мартин Петков, Гьоко Зайков, Христос Шелис, Георги Александров, Ивайло Найденов и Денис Динев.

Днес на вратата ще застане Николай Михайлов, централна двойка защитници ще са Сундберг и Кордоба, а по двата фланга ще действат Драган Михайлович и Цунами. Ролята на дефанзивен халф ще изпълнява Андриан Краев, а пред него ще играят Филип Кръстев и младият Асен Митков. Атаката ще води Билал Бари, подкрепян по крилата от Велтон и Марин Петков.

Локомотив (Пловдив) също беше активен на трансферния пазар. Новите имена на “Лаута” са Преслав Боруков, Александър Василев, Ивайло Димитров, Райън Бодунга и Христо Иванов. “Черно-белите” бяха напуснати от голмайстора Георги Минчев, Конър Руан, Александър Иванов, Айвън Ангелов и Николай Николаев. Старши треньорът Александър Тунчев няма да разчита и на украинеца Олексий Биков.

Боруков ще партнира на капитана Димитър Илиев в предни позиции, а от новите титуляр ще е и Александър Василев. Тунчев отново ще заложи на трима централи бранители, като това ще са Кристиан Гомис, Мартин Паскалев и Милош Петрович. Петър Витанов и Парвиз Умарбаев ще трябва да се противопоставят на домакините в средата на терена, а Лукас Салинас ще има по-офанзивни функции.

През есента Левски и Локомотив (Пловдив) направиха зрелищно 2:2 под тепетата. “Сините” на два пъти повеждаха, но домакините успяваха да изравнят. Пловдивчани за последно спечелиха на “Герена” през 2020 година, когато се наложиха с 2:1. Следващите два мача в столицата бяха спечелени от Левски с по 1:0.

efbet Лига – 20 кръг:

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Михайлов; Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев; Петков, Кръстев, Митков, Велтон; Бари
Старши треньор: С. Стоилов

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Рейдър; Гомис, Паскалев, Петрович; Карагарен, Умарбаев, Витанов, Василев; Салинас; Илиев, Боруков
Старши треньор: А. Тунчев

СЪДИЯ: В. Чинков
СТАДИОН: “Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 15:00 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ