Алберт Попов обяви какво иска да постигне след 4 години

Алберт Попов,

Алберт Попов е доволен от деветото си място в слалома на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той е най-предно класиралият се български представител на този спортен форум, като само 36 стотни го разделиха от медал.

“Смятам, че този резултат е наистина добър и целият екип сме удовлетворени, каза Попов в интервю за предаването “Тази сутрин” по bTV, като уточни, че във втория манш е рискувал повече, за да стигне до подиума, но така е допуснал грешки.

“След първия манш бях на 70 стотни от първото място. Целта ми беше във втория да дам най-доброто от себе си. Да карам с риск, но когато караш с такъв риск идват малки грешчици, които може да ти костват много.”

“Сега съм в най-силните ми години, чувствам се добре, във форма съм. Следващата олимпиада е след четири години, надявам се да съм подготвен и да ми се получат нещата след четири години. И на Световната купа има емоции, но тук са по 10. Тези състезания ги гледа целият свят. Ще ми липсва емоцията”, каза още той.

Относно храната в Пекин Алберт Попов уточни, че се е придържал към ориза и спагетите.

“Не сме свикнали с тази храна, но се придържах към ориза и спагетите, някоя друга салата и плодове. Не съм експериментирал много, защото чухме коментарите от останалите българи, подготвящи пистите, че зеленчуците съдържат бактерии, специфични за Азия”, каза още Попов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ