Мечтите на България на Европейското угаснаха, вижте защо

баскетбол - юношески национали до 18 години срещу Румъния

Националният отбор по баскетбол за юноши U18 загуби шансове да се класира за четвъртфиналите на европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Скопие. Това стана ясно след победата на Словения срещу Словакия , пише Viasport.bg. Българите ще завършат на трето или четвърто място в групата, което означава, че ще играят за разпределение на 9/16 място.

Словенците се наложиха над своя съперник със 73:66 и записаха четвърти пореден успех в група D, с което си осигуриха първото място в групата. Те изоставаха с 10 точки на почивката, но през второто направиха обрат. Грегор Глос бе най-резултатен за успеха с 20 точки, за Словакия с 18 е Марцел Батовски.

В последния си мач тимът на Словения се изправя срещу България, но дори и да загуби, няма как да бъде изместен от първата позиция.

При победа на Швеция срещу Дания днес, шведите също ще имат четири победи и ще се класират на четвъртфиналите, независимо от изхода на нашия мач.

Ако България победи Словения, а Дания надвие Швеция, трите отбора ще станат с баланс 3-2, но нашите ще са последни (т.е четвърти в групата) заради загубите в директните мачове.

Дори и да се получи тройна въртележка между България, Дания и Словакия, „лъвчетата“ ще завършат четвърти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ