Кошмар за Стойчо Младенов, още 30 дни

7 Dni Sport16.02.2022
Стойчо Младенов,

Старши-треньорът на ЦСКА е получил не най-добрата новина. Едно от най-силните му оръжия в „червената“ селекция Браян Морено няма да запише своя дебют с червената фланелка поне още един месец, съобщава „Тема Спорт“.

Колумбийското крило лекува травма и ще бъде готов за игра през втората половина на март.

Това означава, че 22-годишният нападател със сигурност ще пропусне насроченото за 6 март, неделя, от 14:00 часа дерби срещу Левски. Малък е шансът той да запише минути при гостуването на Ботев Пловдив, което ще се проведе на 20 март, неделя, от 15:15 часа.

Както е известно, привличането на Морено в ЦСКА не премина по план. Желанието на червените бе той да се присъедини към новите си съотборници на лагера в Турция в средата на миналия месец. Морено обаче изкара крронавирус в своята родина, което забави значително подписването на договора му в София. След това пък лошите метеорологични условия в южната ни съседка възпрепятстваха пътуването на Морено към Истанбул, а след това и към Белек.

Когато най-накрая се присъедини към състава обаче, се оказа, че освен че е изостанал сериозно във физическо отношение, е измъчван и от травма. Той така и още не е провел пълноценна тренировка с новите си съотборници, а се подготвя единствено във фитнеса по програма, съставена от кондиционния специалист Кирил Динчев. Очаква се Браян Морено да стартира занимания наравно с останалите до две седмици, след което постепенно да започне да се доближава до оптималното си състояние.

Дербито с Левски със сигурност пропускат още Ахмед Ахмедов и Тибо Вион.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ