Само в 7DS: Дължат ли пари на футболистите на Локо Пд?! Вижте какво се случва на „Лаута“

Локо Пд-ЦСКА1948-13

Напоследък е модерно да се дължат заплати на футболистите в българските клубове. Така ли стоят нещата и в Локомотив Пд. Последното плащане на заплатите на „Лаута“ е за месец май, установи проверка на 7DniSport.bg. Тогава е платено и на треньорите от школата и служителите в клуба. Осигуряването на парите е станало броени дни преди старта на новия шампионат. Сезон 2018/2019 започна на 20 юли. В първия кръг селекцията на Бруно Акрапович гостува на ЦСКА и загуба с 0:2 на стадион „Българска армия“.

Любопитното е, че точно непосредствено преди началото на новото първенство на клубовете от Първа лига е преведен първият транш от парите, полагащи се за ТВ-права, научи още 7DniSport.bg. Наши източници твърдят, че почти всички клубове от родния елит са изпозвали получените пари за излъчването на мачовете им по телевизиите, за да изплатят дължими към момента възнаграждения на футболистите си. Не можем да твърдим, че на „Лаута“ са направили разплащането с тях, но периодът съвпада.

Според  действащия падеж в Локо Пд черно-белите вече трябваше да са получили и полагащото им се за месец юни, т.е това трябваше да се случи между 25 и 31 юли, т.е до днес. Според запознати това не се случило. Този падеж в клуба обаче не е ясно дали всъщност е актуален и действащ официално. Причината е, че още преди края на миналата година неофициално се въведе датата 10-то число на месец, т.е заплатите на за юни трябва да се получат чак на 10 август.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ