Майката на болния талант на ЦСКА разкри за неочакван проблем с

димитър_бербатов3

14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, продължава битката си за живот. Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на Левски.

Преди дни стана ясно, че футболният талант е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му. До момента те знаеха, че са необходими около 200 000 евро, но сега се е появил проблем, след като офертите на клиниките в Германия, които са получили, започват от 400 000 евро нагоре.

Това обясни майката на момчето Елизабета Владова. Тя разказа, че Стиви вече е вкъщи след първата химиотерапия. Подкрепата, която получава от всички, му дава кураж и го кара да се чувства по-добре.

„Сумата, която ни беше казана, беше ориентировъчна – около 200 000 евро. След кореспонденция с клиниките в Германия се оказа, че сумата е още по-висока. Като оферта от клиниките, които казват тази диагноза, започва от 400 000 евро нагоре. Надяваме се в близките дни да имаме окончателна оферта от клиниката и тя ще бъде веднага публикувана“, разказа пред БНТ майката на Стиви.

До момента събраните средства по сметката са над 100 000 евро. На Стиви му предстои дълъг период на лечение – химиотерапия, лъчетерапии, след това трябва да се прецени дали ще бъде опериран.

Момчето не може да бъде лекувано у нас, няма болница, която да може да приложи необходимата терапия.

Организират се няколко инициативи в подкрепа на момчето.

„В петък ще има концерт в Перник, в зала „Борис Дюлгеров“. Днес ще бъде оповестено в кои пунктове ще продават билети. ще дойдат много певци и спортисти“, обясни майката на Стиви.

В събота ще се проведе футболен турнир на стадион „Димова махала“ с участието на 40 отбора, които също ще наберат финансови средства за таланта.

СМЕТКА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СТИВИ:

Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG51STSA93000028755501
BIC: STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов
Титулят на сметка: Стивън Валериев Бориславов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ