Червенков е убеден: ЦСКА няма да се откаже лесно от титлата

цска

ЦСКА разочарова с представянето си в първата официална среща за 2022 година. „Червените“ завършиха 1:1 с Локомотив София на „Васил Левски“, а по-лошото е, че представянето на отбора не отговаряше на амбициите му. „Мач Телеграф“ потърси за мнение бившия играч и помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков, който изрази опасенията си от играта.

„Не останах впечатлен от играта на ЦСКА. Новото беше, че Мено Кох не игра до Юрген Матай, но вероятно има причина за това нещо. Мисля, че мястото на Кох е сред титулярните 11. Могат да стават ротации, но Кох показа с изявите си, че заслужава титулярното място. „Червените“ не влязоха добре в срещата. Нямаше ги познатата агресия и доминация по терена, каквито са присъщи на ЦСКА. И след това лежерно поведение още от началото на мача се стигна и до попадението на Симеон Славчев. След това трудно се обръща двубой, особено когато насреща има един добре подреден в отбрана отбор. Не се създадоха достатъчно положения. С цялото ми уважение към Локо София, но нямат огромна класа в редиците си“, започна той.

„Липсва типичният плеймейкър в състава на ЦСКА. Малко се подхранваха крилата и не стигаха достатъчно топки до Кайседо. Вилдсхют получава редовно шанс, но ефективността му не е особено впечатляваща. Не се създават достатъчно положения и това е проблем. Аз съм съгласен със Стойчо Младенов, че всичко е психика. Всеки един от тези играчи, които бранят емблемата на клуба, трябва да са гладни за победи и титли. Трябва да имат желание да гонят положителните резултати всяка среща. Ето например последната среща между ЦСКА и Лудогорец през миналата година. „Армейците“ победиха с отлично изградена стратегия. Спазваха тактическата дисциплина и това доведе до положителен резултат. Недопустимо е обаче да правиш подобни грешни стъпки в битката за титлата. Тези играчи са привлечени на „Българска армия“ и този, който ги е привлякъл, трябва да е наясно, че в този отбор играчите трябва да имат нужната психика и да печелят всеки мач“, продължи Червенков.

„Има още много какво да се желае. В състава има играчи, които да разбиват играта на противника. Вион, Жеферсон, по принуда и Мухар, но липсва креативност в офанзивен план. Кери направи няколко силни мача и се превърна в натоварена с много очаквания фигура. Има качества, но не е типичният плеймейкър. До края на сезона има много мачове. Интригата определено е жива и съм сигурен, че ЦСКА няма да се откаже лесно. Всичко може да се случи. Има и директни сблъсъци между двата отбора. Ако в тях „червените“ победят, психологически ще имат предимство. Но трябва да печелят и другите си мачове. Да не забравяме, че и Лудогорец допусна доста грешки през пролетта. Но все пак при тях нещата са по-добре. Те имат дълбочина в състава и класа. Винаги съм казвал, че класата струва пари. В редиците на ЦСКА на този етап не мисля, че дълбочината е достатъчна. В срещата с Локо Сф видяхме, че липсват положенията. Не стигаха достатъчно топки до Кайседо. Имаше едно положение в края на срещата, което неубедителният Бисмарк Чарлс пропиля. Има проблеми и в защита. Едно подаване в точен момент и противников халф се озова сам срещу Бусато, а това доведе и до гол за Локомотив Сф. ЦСКА има едно голямо предимство пред Лудогорец и това е публиката. Тези фенове ще подкрепят отбора до последно, но играчите трябва да си вземат бележка и да бъдат критични към самите себе си. Трябва да зарадват тази невероятна публика!“, завърши Червенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ