Мануел Марков разкри причините за загубата от Швеция и отсече: Не бяхме с главите си във …

01jpg

Старши треньорът на националния отбор за юноши U18 Мануел Марков обясни причините за загубата от Швеция. Според него във важните моменти напрежението е оказало влияние. Ето какво каза още наставникът пред BGbasket.com след срещата:

„Първо се обърка това, че не успяхме да вземем най-големия аванс, с който да се оттеглим на почивката. След това, когато бяхме поставени под напрежение от агресивната защита на Швеция, не взимахме правилни и адекватни решения. Това се оказа фатално за края на мача.

Въпреки всичко, не мога да кажа, че момчетата не са се старали, напротив – раздадоха се, бориха се. Отбора с най-силно нападение до момента на европейското първенство успяхме да го затрудним и да смъкнем опитите му за стрелба отдалече. За мое учудване, именно в тези важни моменти, в които трябваше да се спечели мача, не бяхме с главите си и то играчи, които имат доста опит. Някои от тях се състезаваха и в НБЛ през този сезон.

Явно днес Швеция заслужаваше една идея повече победата, щом не успяхме да вземем мача, въпреки че и в заключителните секунди също имахме шанс да спечелим.

Отборите в нашата група, с изключение на Албания, са с изравнени възможности. Ние сме длъжни с всички да играем по един и същия начин и със същото желание. Разбира се, че ще е трудно след такава загуба, но ще се опитаме да се вдигнем за мача със Словения“.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ