Лудогорец смаза Арда за едно полувреме

локомотив_софия_лудогорец1

Лудогорец победи Арда с 4:0 като гост в отложен мач от четвъртия кръг на Efbet лига и записа първи успех като гост в Кърджали за първенство.

Двубоят беше първи официален у нас след зимната пауза и дебют за новия треньор на разградчани Анте Шимунджа. За Лудогорец като титуляр започна бившата звезда на Арда Спас Делев, а новият му тим тръгна ударно в срещата.

Пиерос Сотириу откри резултата в 8-ата минута, а пет по-късно асистира на Каули за 2:0. Десет минути след това Сантана оформи класическото 3:0, а в 39-ата Мануел Шоу се разписа за 4:0.

Арда имаше само една възможност за гол, но при удара на Коконов в 21-ата минута беше отсъдена засада. Кърджалийци все пак записаха редовен удар във вратата в самия край на първата част, но Падт улови.

Десет минути след подновяването на играта гол на Сотириу беше отменен заради засада.

Последва натиск на Арда и четвърт час преди края домакините имаха претенции за дузпа, но съдията даде знак играта да продължи.

Лудогорец дръпна с 5 точки и мач повече на втория ЦСКА, докато Арда е на девето място с 22 точки. След минути „червените“ излизат срещу Локомотив (София) в отложен мач от четвъртия кръг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ