Стрелбата провали Милена Тодорова на Олимпиадата в Пекин

Милена Тодорова,

Българската биатлонистка Милена Тодорова завърши на 31-о място дисциплината 10 км преследване при жените на Олимпийските игри в Пекин.

Тодорова се представи изключително слабо при стрелбата от позиция прав, заради която направи общо 6 наказателни обиколки и изостана доста назад класирането във втората част от състезанието. Преди това от легнала позиция тя беше безгрешна, поваляйки и 10-те си мишени.

По този начин Тодорова финишира на 4:33,7 минути след победителката Марте Олсбу Рьойселанд (Норвегия), а 31-ото място няма да ѝ позволи да участва в масовия старт на женския биатлон на 19 февруари.

Рьойселанд, която спечели и титлите в спринта на 7,5 км и отборната щафета, а освен това взе бронз на 15 км, допусна само една грешка в стрелбата и измина трасето за 34:46,9 минути.

След нея финишира Елвира Йоберг от Швеция, която пропусна три мишени и изостана на 1:36,5 минути. С бронза се окичи Тирил Екхоф от Норвегия, която също направи три грешки при стрелбата и финишира на 1:48,7 минути след своята сънародничка Рьойселанд.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ