Алберт Попов: Това не беше каране, а оцеляване

Алберт Попов,

Българинът Алберт Попов заяви, че условията по време на първия манш на алпийския гигантски слалом на Олимпиадата в Пекин, са били много тежки.

24-годишният Попов, който се спусна с номер 53, финишира 27-и, но той и останалите състезатели, особено с по-задните стартови номера, бяха затруднени изключително от силния снеговалеж и намалена видимост заради мъгла.

„Беше много трудно. Абсолютно никакъв усет. Липсата на видимост пречеше на това да се отпуснеш, да виждаш линиите, да търсиш скорост и най-добро преминаване. При такива условия не можеш да караш на лимита, не можеш да се довериш на ските. Това не беше каране, това беше оцеляване“, коментира Попов.

„Твърдостта на пистата е супер, но на места са станали доста сериозни дупки, в които влизат ските и те могат да тръгнат навсякъде. Друг фактор е снегът. Вали зверски и за кратък период по трасето се натрупва тънък слой нов сняг, който понеже е върху леда, може много лесно да те хлъзне. Преди малко се шегувахме, че тук през годината вали един ден и вероятно ще днес“, добави българинът.

„Иначе всичко е супер тук. Пистата е станала перфектна. Дошли сме за тези стартове. Опитвам се да дам всичко от себе си. В момента гигантския не ми е най-силната дисциплина, но си давам сметка, че това би ми помогнало за слалома на същата писта, да усетя терена“, каза още той.

Попов ще стартира четвърти във втория манш, който започва н 13:45 часа местно време (7:45 часа българско време).

„За втория манш нямам конкретни цели. Ще карам от първите във втория манш, което е добре. Теренът ще бъде различен, ще ми бъде по-лесно и най-вероятно ще покажа карането, което мога. Ще видим“, каза българинът, който завърши 28-и в гигантския слалом при дебюта си на Олимпийски игри преди четири години в Пьончан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ