Алберт Попов остана 27-ми в първия манш на алпийския гигантски слалом

Алберт Попов

Българинът Алберт Попов се класира на 27-о място в първия манш на алпийския гигантски слалом на Олимпиадата в Пекин. 24-годишният Попов, който се спусна с номер 53 на пистата „Ледена река“ в Янцин,завърши за 1:07.60 минута. Състезателите бяха затруднени от силен снеговалеж и мъгла, което направи трасето много тежко, особено за по-късно стартиралите, като само 54 от 89 записани алпийци стигнаха до финала.

Лидер след първия манш е фаворитът Марко Одермат (Швейцария) с време 1:02.93 минута. Одермат има пет победи и едно второ място в шест гигантски слалома през този сезон за Световната купа. Втори само на 4 стотни от секундата е Щефан Бренщайнер (Австрия), чието първо от общо двете му класирания на подиума за Световната купа беше третото място в гигантския слалом в Банско в края на февруари миналата година. Трети на 8 стотни от секундата финишира световният шампион Матийо Февр (Франция), а четвърти на 12 стотни е олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 и световен първенец от Оре 2019 Хенрик Кристоферсен (Норвегия).

Надпреварата се очертава като изключително оспорвана. Тибо Фавро от Франция е пети на 19 стотни, световният вицешампион Лука де Алипрандини (Италия) е шести на 49 стотни, а първите десет са събрани в рамките на секунда. Вторият манш е насрочен за 13:45 часа местно време (7:45 часа българско време), а Попов ще стартира четвърти в него. Българинът завърши на 28-о място в гигантския слалом при дебюта си на Олимпийски игри в Пьончан преди четири години.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ