Гордей се България, 18-годишният Виктор влетя в елита на тениса, Гришо плътно до него

7 Dni Sport11.02.2022
Виктор Лилов

реди няколко дни стана ясно, че Григор Димитров ще вземе участие на ATP 250 надпреварата в Делрей Бийч, след като прие „уайлд кард“ за участие от организаторите и зарадва всички почитатели на тениса у нас, тъй като първата ни ракета наскоро се зарази повторно с коронавирус и здравословното му състояние беше подложено на пореден сериозен тест.

Изглежда обаче, че всичко е наред с родния ни представител и отново ще можем да се наслаждаваме на играта му през следващата седмица, но българската следа в турнира не се изчерпва дотук.

Това е така, защото 18-годишният Виктор Лилов е получил покана да се включи в пресявките на състезанието. Името на тийнейджъра нашумя през миналия сезон, когато той стана подгласник в юношеския Уимбълдън и впоследствие се класира за дебютния си финал в мъжкия професионален тенис. Младежът е прекарал почти целия си живот в Делрей Бийч, само че всъщност е роден в Канада, като и двамата му родители са българи.

Виктор е прекарал малка част от детството си в Пловдив и говори езика на своята майка и баща, макар че е американски гражданин и така можем бързо да си обясим поради каква причина Лилов получава шанс да се изяви във въпросния турнир.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ