Биатлонистките ни останаха извън топ 40 на 20 километра

Зимни олимпийски игри в Пекин,

Биатлонистите ни останаха извън първите 40 в крайното класиране в индивидуалната дисциплина на 20 км на зимните олимпийски игри в Пекин. Най-добро състезание направи Димитър Герджиков, който завърши на 41-о място. Той пропусна само две от 20-е мишени и завърши на 5:06.8 минути от победителя Кентен Фийон Майе.

Водещият български биатлонист Владимир Илиев, който преди четири години в Пьончан беше 19-и в тази дисциплина, сбърка пет пъти на стрелбището и зае едва 61-а позиция с пасив от 6:50.1 минути. Третият българин Антон Синапов е 85-и с шест наказателни минути и изоставане от 10:00.2 минути.
Владимир Илиев биатлон Пекин 2022
източник: Gulliver/GettyImages

Олимпийската титла спечели френският биатлонист Кентен Фийон Майе, който постигна най-големия успех в кариерата си. Той допусна две грешки в четирите си стрелби, но със силно ски бягане измина трасето за 48:47.4 минути.

„Да стана олимпийски шампион е сбъдната мечта. През 2018-а в Пьончан имаше здравословни проблеми в моето семейство, затова сега печеля за тях и за себе си“, каза Майе след победата.

Антон Смолски от Беларус изненадващо стигна до сребърното отличие, след като повали всичките 20 мишени и остана на 14.8 секунди от победителя.
Защитаващият титлата си от Пьончан 2018 в дисциплината Йоханес Тингес Бьо взе бронза. Норвежката звезда завърши с пасив от 31.1 секунди и с две наказателни минути. За Бьо това е пети медал в кариерата от зимна олимпиада след още два златни и два сребърни.

Руснакът Максим Цветков водеше преди последната стрелба, в която сгреши последния изстрел и зае четвъртата позиция в крайното класиране. Световният шампион от Поклюка 2021 – Стурла Холм Лагрейд от Норвегия финишира 15-и с три пропуснати мишени. Само двама състезатели от общо 92-а стартирали записаха чиста стрелба – Антон Смолски и Владислав Киреев от Казахстан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ