Наша олимпийка изуми всички с геройската си постъпка

Ева Вукадинова,

Ева Вукадинова е с пукната костица в областта на дланта, съобщават от родния Олимпийски комитет.

Това е установила снимката, направена в поликлиниката на олимпийското село веднага след днешния гигантски слалом, в който българката зае 36-о място. Травмата е станала още в първия манш, но Ева е стиснала зъби и въпреки болката е застанала на старт за второто спускане.

„Веднага след състезанието на Вукадинова бе направена снимка на ръката, която установи съвсем леко спукване в една от костиците на дланта в продължението на палеца. Това ще наложи минимално обездвижване и смятам, че Ева ще може да стартира и на слалома. Самата тя има огромно желание за това,“ заяви ръководителят на медицинския екип към българската делегация на олимпиадата в Пекин д-р Стефан Стругаров.

20-годишната Ева Вукадинова е дебютантка на Олимпиада и успя да спечели виза в последния момент преди игрите. Програмата й предвижда участие и на слалом, който е насрочен за след два дни, в сряда, с първи манш в 4.15 ч. и втори в 7.45 сутринта българско време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ