Скандал за 200 бона в елитен клуб! ДПС-ар пищи за „пир по време на чума“

1

Общинските съветници във Враца подкрепиха футболния Ботев. С тяхно решение, от местния бюджет ще бъдат заделени още 200 000 лв. за издръжката на отбора в Първа лига. Предложението това да се случи беше направено от кмета Калин Каменов, който е и председател на Управителния съвет на футболния клуб.

Дискусията по темата в зала се води основно между градоначалника и Борислав Банчев, който беше единственият гласувал „против“. Сенаторът и областен лидер на ДПС, заяви че затъналата в дългове община не може да си позволи да задели подобна сума за футбол.

„Това е поредният балон. Ако общината ни беше богата – нямам нищо против, но при положение, че сме затънали до гуша, не съм съгласен. Тези пари ще са само една капка в морето за футболния клуб и няма да са последните, които ще искате. Тепърва ще търсите още и още. Въпросната сума може да отиде за нещо по-полезно. Вие не сте Роман Абрамович, за да издържате футболен клуб. В момента правите пир по време на чума“, обърна се Банчев към градоначалника. Съветникът набеди в роднинство изпълнителния директор на Ботев Денислав Георгиев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а когато това беше опровергано по категоричен начин от Калин Каменов, каза че двамата много си приличат.

„Изтърпях откровените ви лъжи, но няма да позволя да се говорят несъстоятелни думи, без да са подкрепени с факти. Ботев е общински футболен клуб, не е частен. Най-малкото, което може да направим е да му помагаме. Той няма нужда от съвети, а от подкрепа“, контрира Калин Каменов.

В крайна сметка, след поименен вот, с 28 гласа „за“ и по един „против“ /Борислав Банчев/ и „въздържал се“ /Светлин Герасимов/ предложението на кмета беше прието.

Konkurent.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ