Ботев Пловдив разгроми Септември София

7 Dni Sport05.02.2022
Ботев Пловдив - Септември София, Маркиньос

Ботев Пловдив постигна нова категорична победа в контролите. „Канарчетата“ разбиха с 5:1 Септември София в спаринг, изиграл се в Коматево. Само преди няколко дни пловдивчани отново реализираха пет гола – във вратата на Царско село за победата с 5:0 в друга проверка, част от зимната подготовка.

Столичани поведоха с гола на Атанас Кабов, но Маркиньос се разписа на два пъти за пълния обрат в резултата, а по едно попадение прибавиха Филип Филипов и юношата Монир ал Бадарин. Автогол пък си вкара Рафаил Пърликов.

Ботев беше без звездата си Тодор Неделев, който се е самоизолирал със симптоми на коронавирус.

След почивката за Септември в игра се появи Валери Божинов и заслужи овациите на феновете. Бившият нападател на Левски обаче не успя да помогне на своя тим да избегне тежкото поражение.

Мачът започна по-добре за гостите, които поведоха в 17-ата минута. Кабов отбеляза с добре насочен удар от средна дистанция.

Отговорът на „жълто-черните“ дойде пет минути по-късно. Па Конате получи извеждащ пас от Рабей и центрира към наказателното поле. Маркиньос засече, вратарят отрази първия удар, но при добавката нападателят изравни.

В началото на втората част Маркиньос прати топката в обратния на вратаря ъгъл за пълния обрат в резултата.

В 66-ата минута Ботев Пловдив си осигури комфортна преднина от два гола. Етоо центрира към Реда, който овладя и на свой ред прати топката към наказателното поле. В него бранител се опита да изчисти, но вкара топката в собствената си врата.

В заключителните минути от срещата „канарчетата“ вкараха още два безответни гола. В 84-тата минута страхотен пас на Реда Рабей намери Филипов в наказателното поле и бранителят отблизо реализира.

Две минути по-късно дебютен гол за представителния отбор на Ботев вкара Монир ал Бадарин. Родения през 2005 талант засече с глава центриране на Минков и оформи крайния резултат 5:1.

„Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ