Екатерина Дафовска: Пожелавам здраве и успех на всички участници в 24-те Зимни олимпийски игри

7 Dni Sport05.02.2022
Екатерина Дафовска,

Часове преди отпътуването си за Китай, първата българска златна олимпийска медалиста, член на Изпълнителното Бюро на Българския олимпийски комитет и председател на Българската федерация по биатлон, която е и олимпийското аташе за олимпиадата Екатерина Дафовска намери време да се наслади на прекрасните изпълнения по време на официална церемония по откриването на 24-те Зимни олимпийски игри.

Ето какво сподели тя за „Радио Китай“ малко след официалното откриване и в навечерието на пътуването си за Пекин:

„Останах силно впечатлена от официалната церемония по откриването на това най-важно за нас, спортистите, световно събитие за 2022 г. Без излишна пищност, скромно, но изключително вдъхновяващо, организирането на церемонията напълно отговаряше на принципите на олимпийския дух. Официалното откриване и представянето на всички участници, красивите изпълнения и на децата, и на участниците, представянето на спортистите от всички страни, тържествеността и въодушевлението на всички, които бяха на терена на най-големия стадион в Пекин, ни вдъхнови и изпълни с радост и надежди. Убедена съм, че всеки, който е гледал церемонията, макар и не „на живо”, а от телевизионния екран, я е харесал.

Въпрос: Г-жо Дафовска, Вие поддържате ежедневни контакти с българските участници в игрите. Моля, бихте ли казали какви са техните първи впечатления и какви са очакванията им?

Отговор: Всеки ден се чувам по телефона с треньорите и мога да кажа, че всеки от нашите състезатели се готви максимално добре и усилено, концентрирани са в самите стартове. Специално състезателите ни по биатлон не успяха да пътуват от Олимпийското селище и да присъстват на откриването, тъй като още утре им предстои старт. Но съм сигурна, че и те са гледали по телевизията, или интернет, благодарение на модерните дигитални средства, самото официално откриване. Засега всички са доволни от условията и организацията, всичко е наред, и най-важното е, че са здрави и се чувстват добре.

Пожелавам им успех и здраве! Пожелавам успех и на организаторите и домакините! Надявам се, че скоро и аз самата ще бъда там и част от всичко това, и вече „на място” ще мога да се видя с нашите състезатели и участници.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ