Георги Илиев – Майкъла каза истината за подписа за двата трансфера в ЦСКА

7 Dni Sport03.02.2022
Георги Илиев - Майкъла,

По време на безумните сделки с футболисти, които сега осъдиха ЦСКА и клубът трябва да плати 3 милиона лева, собственици на „червените“ са Димитър Борисов и Иво Иванов от „Титан“.

А изпълнителни директори Венцислав Живков и Георги Илиев. Вчера колегите от „Топспорт“ публикуваха новина, в която припомни това. Днес Илиев внася повече яснота по темата. Той е категоричен, че неговият подпис стои върху документите на само двама играчи – Ивайло Чочев и Венцислав Василев. Първият беше взет от Чавдар (Етрополе), а вторият от Миньор (Перник).

„Да, през годините са подписвани безумни договори с футболисти, с техните агенти. Връщаме се 10 години назад и виждаме задължения на ЦСКА от 17 милиона и още 10 към НАП. Тогава собственици бяха „Титан“, но много други са завлекли клуба с големи суми. Като говорим специално за Бенжелюн и другите, които бяха привлечени през онзи сезон, тогава треньор е бил Стойчо Младенов. Да каже поне гледал ли е тези играчи или са му ги довели. То не са само те, сигурно са над 50 подобни случая. От Своге, от Мездра, откъде ли не идваха разни футболисти за огромни суми като заплати и пари за агентите им. Само един Спрокел струва на ЦСКА 700 000, това не е нормално.

Видях съобщението в сайта на клуба. Но да не визират мен, защото съм подписал само два договора с футболисти. Името ми стои под сделките с Ивайло Чочев и Венцислав Василев. Всички договори са си в ЦСКА. Най-добре Гриша Ганчев да ги извади и всичко да стане ясно на хората. По онова време имаше 87 договори само за чужденци, преди „Титан“ и по тяхно време. Много от тях такива – безумни“, каза Майкъла.

„Не е истина, че Борисов и Иванов са раздавали огромни заплати според това дали някой играч им е симпатичен като човек. Все пак са бизнесмени. И те, всеки собственик на ЦСКА е имал проблеми с дължими пари към напуснали футболисти. Но сега най-много се събира пак на Ганчев. Плати 8 милиона за емблемата, идват още 3, дано не се появят и още, и още… Какво да направи той? Плаща, за да го има ЦСКА…

Не вярвам кампанията с даренията на фенове да успее, въпреки че имат желание да помогнат. Заради това аз няма да се включа в нея. Може би ще съберат малък процент от тези 3 милиона лева. Но, пак призовавам да се извадят договорите. Да се види кой ги е подписал. Не съм аз. Аз съм единственият директор на ЦСКА, който извадих от собствения си джоб и направих ремонт на Сектор „А“ на „Армията“, добави той.

„Не искам да обвинявам Стойчо Младенов. Може да са му довели онези футболисти без да ги желае. А, ако ги е поискал той, пак не е основен виновник. Всеки собственик може да прецени и да откаже. Все пак те дават парите, не треньорите. Откакто е Ганчев, такива безумия в ЦСКА не стават. Не се подписват такива договори, защото човекът знае как да ръководи клуба. Прави го правилно. Но, аз нямам вина. Звънят ми хора тези дни и ми казват: „Майки, защо така? Защо си подписвал такива договори?“. Да се види черно на бяло, да ги дадат на медиите. Да не ме замесват мен. Не е коректно така. Защото съм помагал на ЦСКА“, завърши Георги Илиев.

„Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ