Сестри Стоеви са номер 1 в бадминтона

бадминтон - Сестри Стоеви - Габриела и Стефани

Европейските шампиони Стефани Стоева и Габриела Стоева бяха избрани за номер 1 на 2021 година от БФБадминтон. През изминалия сезон сестрите завършиха трети на финалите на Мастърс сериите в Бали (Индонезия) и пети на световното първенство в Испания.

„Благодарим на федерацията за тази награда. Надявам се през новия сезон да имаме по-големи успехи и да си защитим европейската титла“, каза Габриела Стоева.

„Надявам се на световното първенство тази година да влезем в призовите места“, добави Стефани Стоева.

На сестрите им предстоят четири турнира преди Европейското първенство, което все още няма домакин.

„Започваме новия сезон в Германия, ще имаме четири турнира преди първенството на Европа, което трябва да се проведе през май, но не се знае къде. Първоначално беше във Финландия, но ще бъде преместено“, каза още Стефани Стоева.

На второ място в анкетата топ 5 се нареди европейска шампионка за девойки на сингъл Калояна Налбантова, а трети е най-добрият състазател при мъжете Даниел Николов. Четвъртата и петата позиция заемат съответно Цветина Попиванова (бронзова медалистка на двойки заедно с Налбантова на европейското първенство до 17 години) и Христомира Поповска.

Стефани Стоева и Габриела Стоева, Калояна Налбантова и старши треньорът на националния отбор Петя Неделчева са сред номинираните за наградите на Европейската федерация съответно за номер 1 при жените, най-добър млад състезател и треньор на годината.

Специални призове получиха още световната вицешампионка за ветерани Мая Добрева и бронзовият медалист Тихомир Киров.

Президентът на БФБадминтон Володя Златев отчете успешна 2021 година.

„Благодаря на целия състав на националния отбор, който направи 2021-а една много успешна година. Пожелавам им здраве и още по-големи успехи. Предстои й ни държавно първенство, към което има голям интерес. Ще спазваме всичко противоепидемични мерки. Повечето състезатели са ваксинирани“, каза Златев.
От четвъртък до неделя в зала „Европа“ ще се проведе държавното първенство по бадминтон, на което ще стартират всички най-добри български състезатели. Участие ще вземе и Мария Мицова, която претърпя две тежки операции на глезена от лятото на 2020 година насам.

„Втората ми операция беше през септември, само четири месеца са минали. Но ще участвам на държавното първенство, за да тествам себе си и се надявам да започна сезона през март“, каза Мицова.

Димитър Янакиев все още не е напълно възстановен от контузията на коляното, разкри Петя Неделчева. Очаква се да бъде готов за игра след един-два месеца.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ