Трите варианта за нов селекционер на волейболистките ни

7 Dni Sport02.02.2022
волейбол жени

Президентът на „БФВ“ Любо Ганев разкри трите варианта за нов селекционер на женския ни национален отбор по волейбол. Те бяха избрани измежду 11 кандидатури. Именно тези три варианта са хората, с които ще бъдат водени разговори, а и които утре ще бъдат съобщени на УС на централата. Изборът ще бъде направен на нова сбирка на управата около 15-16-ти февруари.

Вариантът отново българин да е начело на националките е тандемът Радо Арсов и Антонина Зетова. Знаете преди Нова година те подадоха съвместната си кандидатура за работа като екип. Зетова в момента е помощник треньор на ЦСКА, а Арсов е начело на 11-тия във Франция Вандовр Нанси.

От чуждестренните кандидати фаворит е 51-годишният Лоренцо Мичели. За последно той води националния отбор на Естония, но на клубно ниво в момента вече втори сезон е наставник на Ева Янева във Волеро льо Кане. Преди това италианецът бе начело на Жежов в Полша, Модена в Италия, Тефл Сопот в Полша, Екзашибаши в Турция, Бергамо, Падова и Фалконара на Апенините. Е пом треньор на националния тим на Италия периода 2003-2010.

Третото име, което ще бъде подложено на дискусия при избора, е 42-годишният Никола Негро. Той също е италианец, като се нареди сред вариантите след като Гърция ни изпревари и парафира с Марчело Абонданца. Кариерата на Негро преди 19 години започва като статистик на Ботуша, след това стана помощник треньор на клубно ниво, но е бил и асистент за период от 2 години в националния на Турция. 2008-ма година за първи път става старши треньор като поема Самбуко в Италия, след това води Трефл Сопот в Полша, Азерай Баку в Азербайджан, Горница в Полша, Имоко Волей Конелиано в Италия. По-късно се връща в Полша във Вроцлав, а след това отива в Словения като треньор на Калцит, минава за кратко през Румъния и Букурещ, а вече трети сезон е начело на Итамбе Минас в Бразилия.

В неофициалната световна ранглиста на волейболните треньори, където лидер е Николай Карпол, Мичели е под №45, а Негро 224-ти.

„Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ