Гордей се България, Рафаел Надал подаде ръка на най-големия талант на България

7 Dni Sport01.02.2022
Росица Денчева,

Един от най-големите таланти на българския тенис – Росица Денчева, заминава за Испания, където ще проведе подготовка в академията на Рафаел Надал. Денчева е шампионка от „Еди Хер“ и световна вицешампионка до 14 години с отбора на България.

„Ще прекарам две седмици в Манакор. През първата ще се подготвям за турнира, в който ще участвам следващата седмица, който е от трета категория на календара на ITF. Пътувам сама за Испания“, разказа Росица в интервю за колегите от „БНР“.

„Това е част от програмата на Академия Надал, която ни предложиха за 20 тренировъчни седмици в периода 1 септември миналата година до 31 август 2022-а. За съжаление, покрай натоварената програма на Роси не успяхме да използваме нищо от това предложение. Така че сега ще бъдат първите две седмици от тях. Миналата година бяхме две седмици там по покана на академията. Направиха ѝ съответните тестове, наблюдаваха я от тренировъчния екип. След това дойде предложението им. През тези 20 седмици тя няма само да тренира, а и ще участва на турнири с наставници от академията“, обясни майката на Росица – Мария Денчева.

През тази година тийнейджърката планира да участва в първите си турнири при жените, като това ще бъдат състезанията на ITF в България.

„Тенис24.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ