Левски загуби от Генчлербирлиги, единственото попадение бе от дузпа

7 Dni Sport01.02.2022
Левски - Марибор, Филип Кръстев

Отборът на Левски загуби с резултат 0:1 контралата си срещу турския втородивизионен Генчлербирлиги.

Това бе четвърта контрола на „сините“ по време на подготвителния им лагер в Белек.

В първите десетина минути Левски беше отборът, който владееше повече топката и се настани в половината на своя противник, но удари към вратата на Рамазан Кьосе липсваха.

„Сините“ продължиха да са по-активния тим на терена в следващште минути, но продължаваха да липсват интересните ситуации.

В 21-ата минута дойде и първият удар към една от двете врати и бе на сметката на турския тим. Топката беше центрирана на втора греда от свободен удар, където централният защитник Метехан Мерт засече с глава, но твърде слабо и Николай Михайлов улови без никакви проблеми.

В 26-ата минута дойде и най-чистото положение дотук в срещата. То бе на сметката на Левски. Билал Бари успя да отмъкне топката от защитник на Генчлербирлиги, след което напредна сам отляво, влезе в наказателното поле и подаде за непокрития Димитър Костадинов. Бившият футболист на Септември стреля от около точката за изпълнение на дузпа, но право във вратаря. Атаката на „сините“ продължи и Радослав Цонев пусна чудесен пас за Бари на втора греда, който прати топката в мрежата, но флагът на съдията бе вдигнат за засада и попадението беше отменено.

Три минути след това Цунами и Уелтън размениха подавания отляво в наказателното поле, а последният стреля с глава, но над вратата.

След точно половин час игра Ситиаху Салалич стреля от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда на Михайлов.

В 33-ата минута Бари беше изведен вляво в наказателното поле, след което комбинира с Уелтън, който стреля фалцово към далечния ъгъл, но в аут.

Три минути след това Хосе Кордоба нанесе силен удар от дистанция, но покрай лявата греда на Кьосе.

В 38-ата минута Левски беше много близо до попадението. Радослав Цонев изпълни по отличен начин пряк свободен удар точно пред наказателното поле и фронтално срещу вратата, но топката се отби в сглобката на горния ляв ъгъл на вратата.

В същото време стана ясно, че едно от новите попълнения на „сините“ – Ноа Сонко Сундберг, е пристигнал днес в лагера на отбора и се появи на стадиона в средата на първата част.

На почивката наставникът на Левски Станимир Стоилов реши да не прави промени в своя състав. За сметка, бяха извършени доста смени в тима на Генчлербирлиги.

В първите минути на втората част турския отбор започна по-силно, но постепенно отново Левски взе инициативата в срещата.

В 61-ата минута турският тим беше много близо до откриването на резултата, след като една от резервите на тима беше изведен отлично отляво в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но Михайлов се намеси и изби решително. Топката обаче попадна на пътя на Каракас, който обаче не успя да уцели опразнената врата от няколко метра.

Генчлербирлиги поведе в резултата в 71-ата минута след точно изпълнена дузпа. Топката беше центрирана ниско по терена на границата на вратарското поле отляво, където беше засечена от Каракас, но Николай Михайлов се намеси отлично и спаси. Впоследствие обаче стражът, в опит да улови топката, фаулира Баран Башигит и съдията отсъди наказателен удар. Дузпата беше изпълнена от Илкер Каракас, който бе точен – 0:1.

В 73-ата минута Левски имаше добра възможност да изравни, след като топката беше центрирана в наказателното поле от свободен удар, а Филип Кръстев опита удар от въздуха, но право в ръцете на вратаря на турския отбор.

LIVE | ЛЕВСКИ – ГЕНЧЛЕРБИРЛИГИ  0:1

0:1 Илкер Каракас (дузпа) 71′ 

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ