Българките Денчева и Константинова получиха по 25 000 долара, щастливи са

7 Dni Sport01.02.2022
Screenshot 2022-02-01 at 15.48.55

Младите български тенисистки Росица Денчева и Йоана Константинова ще получат стипендии от по 25 хил.долара от Grand Slam Player Development Programme.

Избирането на Денчева и Константинова за престижните стипендии стана възможно благодарение подкрепата на Българската федерация по тенис. Grand Slam Player Development Programme е създаден от четирите тенис турнира от Големия шлем през 1986 г. Целта е младите тенисисти да могат да придобият повече състезателен опит на международни турнири.

В последните години фондът за развитие на Гранд шлем държавите увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. Критериите, по които са определени тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, представяне по региони и изключителен потенциал.

Росица Денчева и Йоана Константинова изпратиха една изключително успешна тенис година. Българките триумфираха с второ място на световното отборно първенство до 14 г. и с второ място на европейското отборно първенство в същата възраст. Росица и Йоана спечелиха и второ място на европейското лично първенство по двойки до 14 г.

През изминалата година Росица Денчева успя да спечели първата си титла при девойките в турнир на ITF, а също успя да спечели и две титли по двойки. Роси стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на турнира „Еди Хер“. След това Денчева спечели трето място на турнира „Ориндж Боул“. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години.

Йоана Константинова спечели през 2021 г. три титли от турнири на ITF на сингъл.

„Тенис24.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ