Пълният проект на „Колежа“ ще бъде внесен в община Пловдив на 15 февруари

7 Dni Sport01.02.2022
Ботев Пловдив - Ботев Враца, Маркиньос, Йоан Бауренски

В средата на този месец проектантът арх. Георги Савов ще входира пълната преработена проектна документация за стадион „Христо Ботев“ в община Пловдив. Савов потвърди пред кмета Здравко Димитров крайния срок, въпреки здравословните проблеми в екипа си, заедно с актуалните количествени сметки.

Това стана ясно на днешната регулярна среща, на която присъстваха Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов, управителят на фирмата изпълнител Илиян Филипов, архитект Савов и надзорникът Атанас Ангелов.

„На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 млн. лв. с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на феновете“, коментира кметът Здравко Димитров. Той покани на следващата среща идния вторник представители на ПФК „Ботев 1912“ АД, които да се запознаят с напредъка на дейностите по проекта. По-рано на оперативка при зам.-кмета Райчев представители на ОД на МВР и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ се запознаха с проекта и дадоха своите препоръки, съгласно безопасността на зрителите и подготвеност на съоръжението срещу хулигански изстъпления.

Преградни огради около сектора за гости, високи най-малко 2,5 м., както и предвиждане на проект за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, бяха препоръките на началника на сектор „Специализирани полицейски сили“ гл. инспектор Красимир Антонов. Старши инспектор Йордан Ангелов – началник група ДПК към „ПБЗН“ поиска пожарни хидрантни кранове в близост до терена, за да бъдат ползвани в случай на нужда за зареждане на дежурните противопожарни автомобили.

Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за съгласуване в полицията веднага след като бъде готов. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по проекта Илиян Филипов разгледаха възможността за изработване на олекотена покривна конструкция от винил, с каквато е покрит стадионът на „Бешикташ“ в Истанбул. Такава конструкция няма да наруши условията на обществената поръчка, но може да ускори значително завършването на козирката.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ