Сръбските медии: Валери Божинов предрече „Златна топка“ за Влахович

7 Dni Sport31.01.2022
Левски, пресконференция, Валери Божинов

Валери Божинов и новото острие на Ювентус Душан Влахович са играли в три еднакви клуба, но в различен период в кариерата си. И двамата играха за Партизан и Фиорентина, а през следващия уикенд Ювентус ще стане трети в списъка, тъй като се очаква 13 години по-младият сърбин да дебютира за тима от Торино.

Трансферът на Влахович от Фиорентина за 70 млн. евро е най-скъпият за сръбски футболист, а също и най-скъпият зимен в историята на италианския футбол. Българският ветеран изрази впечатленията си от сделките.
Божинов игра за Партизан от юни 2015 г. до февруари 2017 г. През този период новата звезда на световния футбол тъкмо пробиваше в професионални води.

„Когато Влахович дойде на първата подготовка на Партизан със старшата възраст, той беше на по-малко от 16 години. Още тогава каза, че Ибрахимович от Балканите ще бъде топ играч. Представете си самочувствието на това момче на 15 или 16 години. Той вярваше в качествата си от първия момент, когато го срещнах. Беше прав за всичко, което каза“, спомня си Божинов в интервю за „Информер“, цитирано от „Моцартспорт“.

Влахович напуска Партизан веднага щом навърши 18 години срещу малко под 2 млн евро, за да играе във Фиорентина.

„Преди Фиорентина да купи Душан, Пантелео Корвино, директорът на италианския клуб, ми се обади. Той ме попита какво мисля за Влахович и аз му казах, че нямам абсолютно никаква дилема, че трябва да купят него и Никола Миленкович. Всичко, което казах, се случи и нито те, нито аз сгрешихме“, каза Божинов.

„Поздравих Дуци за рождения му ден и трансфера преди три дни. Казах му, че по време на престоя ми в Ювентус бях съквартирант с Павел Недвед, настоящия вицепрезидент на Ювентус и носител на Златната топка. Имах късмета да видя, да докосна и целуна Златната топка в дома му. Казах на Душан да помоли Недвед и на него да му покаже трофея. Само да го види и пипне и по-късно може би да го спечели. Никога не знаеш, всичко е възможно във футбола. Времето на Дуци идва, ако продължи да вкарва голове. Меси и Роналдо са все още неприкосновени, но и те няма да играят вечно. Идват нови звезди, а Влахович със сигурност е сред тях. Пожелавам му голове, скудето, Шампионска лига и Златна топка “, каза Божинов.

Ювентус ще играе срещу Верона в неделя от 21:45 часа, което ще бъде възможност за Душан Влахович да играе с черно-бялата фланелка на торинския гранд за първи път в кариерата си.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ