България стартира срещу Сърбия в Лигата на нациите

българия_волейбол

Волейболистите от националния отбор на България ще започнат участието си в тазгодишната Лига на нациите с двубой срещу Сърбия. Това стана ясно, след като от Международната волейболна федерация (FIVB) обяви реда на мачовете на всеки отделен турнир от надпреварата.

През първия състезателен уикенд от 7 до 12 юни „лъвовете“ ще играят на турнира в Отава (Канада), където последователно ще примерят сили със сърбите, Германия, домакините от Канада и световния шампион Полша.

След това България ще бъде домакин на турнира между 21 и 26 юни в София. В „Арена Армеец“ българите ще излязат първо срещу Иран, след това срещу Австралия и САЩ, за да завършат с мач срещу Бразилия.

В последната състезателна седмица България ще пътува за мачовете в Кемерово (Русия) между 5 и 10 юли. Там „трикольорите“ ще спорят съответно срещу Нидерландия, европейския шампион Италия, домакините и олимпийски вицешампиони от Русия и Словения. Точната програма на мачовете по дни и с начални часове ще стане ясна по-късно.

Лигата на нациите през 2022 година се завръща под новия динамичен формат, обявен през август миналата година, в който отборите се състезават в групи от осем отбора по време на предварителната фаза. Този формат ще предостави на феновете и зрителите възможност да се насладят на най-доброто от международния волейбол и да видят всичките си любими суперзвезди отблизо и в действие.

Всеки отбор ще играе по 12 мача през трите седмици от груповата фаза. Осемте тима ще имат по четири мача всеки в продължение на шест дни на надпреварата (от вторник до неделя). Новият формат на състезанието означава, че всеки пол ще играе през седмица, което позволява едноседмична разлика между събитията. Общият брой на мачовете от груповата фаза ще бъде 96.

Програма на мачовете на България в Лигата на нациите 2022:

Уикенд 1 (7-12 юни в Отава, Канада)

България – Сърбия

България – Германия

България – Канада

България – Полша

Уикенд 2 (21-26 юни в София)

България – Иран

България – Австралия

България – САЩ

България – Бразилия

Уикенд 3 (5-10 юли в Кемерово)

България – Нидерландия

България – Италия

България – Русия

България – Словения


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ