В последните 5 кръга само “Байерн” и “Борусия” (Д) по-добри от тима на Груев

7 Dni Sport28.01.2022
илия груев

В най-студения период от сезона “Арминия”, в чийто щаб вече 10 месеца работи като помощник-треньор българският специалист Илия Груев, разцъфна точково и за 5 кръга на Бундеслигата събра по-голям актив, отколкото в предходните 15 мача.

Във въпросните 5 срещи тимът от Билефелд натрупа 11 точки от 3 победи и 2 равенства. Това позволи на “Арминия” да се измъкна от зоната на изпадащите в германския футболен елит и да се изкачи до 14-о място от 18 отбора с общо 21.

С въпросните 11 точки тимът на Груев заема 3-ото място в класирането според резултатите от последните 5 кръга в Бундеслигата.

По-добре от “Арминия” са се представили единствено шампионът “Байерн” и постоянният претендент да го детронира – “Борусия” (Дортмунд). Те са спечелили по 12 точки – 4 победи и 1 загуба.

Същият актив като “Арминия” има и “Унион” (Берлин). Столичани обаче са с по-лоша голова разлика, което ги оставя 4-и.

В последния си мач водените от Франк Крамер билефелдци победиха с 2:0 “Айнтрахт” във Франкфурт, а двубоят бе белязан от няколко постижения.

В 5-и пореден мач от Бундеслигата “Айнтрахт” отбеляза най-малко 2 гола. Това не се бе случвало досега в клубната история.

Във Франкфурт гостите избягаха общо 128,2 км. Това е върхово постижение за сезона в Бундеслигата.

При 10-те си визити до момента “Арминия” е допуснал само 11 гола – най-малко от всички в елита.

Груев бе привлечен в щаба на Крамер през март миналата година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ