Пирин Благоевград подписа и обяви две сделки

7 Dni Sport27.01.2022
Марио Кирев, Мирослав Митов, Янко Георгиев,

Пирин подписа договор до края на настоящия сезон с вратаря Янко Георгиев. За последно Георгиев бе част от отбора на Царско село, с чийто екип през този сезон изигра 19 мача като титуляр. Георгиев е също така бивш вратар на Ботев (Пд), Септември (София), Нефтохимик, Поморие и Черноморец (Бургас).

Договорът на Марио Кирев, който се присъедини към Пирин в края на миналата година бе удължен и стражът ще остане в Благоевград поне до края на сезона. Кирев ще помага при подготовката на вратарите в детско-юношеската школа на тима, тъй като разполага и с треньорски лиценз В на УЕФА.

„Много съм доволен от това, че ФК Пирин привлече Янко Георгиев и удължи договора на Марио Кирев. Това са двама вратари в отлична възраст за футбол като за своя пост. Разполагат с много опит, с много мачове зад гърба си, както в България, така и в чужбина. Радвам се, че те ще защитават цветовете на Пирин, че ще тренират заедно. Виждам, че ще има добра конкуренция между тях, което ме радва. Спокоен съм за бъдещето на този пост в нашия отбор“, заяви пред клубния сайт треньорът на вратарите Мирослав Митев.

„Изключително съм щастлив от факта, че подписах договор с Пирин. Това е именит клуб с традиции. Разговаряхме с ръководството на клуба и с треньора на вратарите, след което се разбрахме да премина в Пирин. Надявам се, че нещата през пролетния дял ще се случат добре за нас в първенството. Ще имам отлична конкуренция в лицето на Марио Кирев, ще работя с опитен треньор като Миро Митев“, заяви Янко Георгиев.

„Вече трети месец съм в Пирин. Радвам се, че клубът ми поднови договора, радвам се, че ще работя с човек като Янко, когото харесвам като вратар още преди да се запознаем. Ще има конкуренция, която ще вдига нивото и на двамата. Желанието ми е да работя и с младите вратари от школата, тъй като имам и нужния треньорски лиценз и смятам, че мога да бъда полезен на Пирин и в това отношение“ каза Марио Кирев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ