Спонсор на Левски спасява художествената гимнастика

Художествена гимнастика, Ансамбъл

Българската федерация по художествена гимнастика сключи петгодишен спонсорски договор с компанията Palms Bet, която се зае да спасява и закъсалия ПФК Левски. Според контракта, финансовата помощ ще бъде за материални месечни възнаграждения на основния състав на ансамбъла за жени, индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Татяна Воложанина, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Маркова. От компанията разкриха, че са патентовали марката „Златните момичета“ като предстои изработването на поредица от артикули с нея.

„За мен е много вълнуващо да обявя бъдещото партньорство между БФХГ и Palms Bet. За нас е огромна чест, че те проявиха интерес да подпомогнат федерацията. Българският спорт е в доста трудно положение и всяка помощ от такъв характер има огромно значение. Една от причините да се радваме на интерес от страна на фирмите е мащабната дейност, която развиваме и която е социален феномен. Още повече, че тази година ще отбележим 70-годишнината от създаването на българската художествена гимнастика“, каза президентът на федерацията Илиана Раева.

„За нас е невероятна чест, че Palms Bet ще ни помага. През всичките тези години аз съм преминала през всички нива в спорта, а през последните 11 години съм слугувала на БФХГ и не се срамувал да го кажа. За мен е чест да слугувам на спорта и един ръководител няма шанс да постигне успехи, ако не го прави“, заяви президентът на федерацията по художествена гимнастика.

„БФХГ ще стане двигател на множество събития през 2022-а и това партньорство ще бъде от голяма помощ за нас. Всички доказахме, че работим на високо и професионално ниво. Затова трудът на състезатели и треньори трябва да бъде възнаграден подобаващо. Всички те трябва да имат адекватно възнаграждение и благодарение на Palms Bet ще бъдат“, добави Раева.

Тази година България ще бъде домакин на Световна купа, световно първенство и международен турнир „София къп“. Международният турнир за първи път ще има награден фонд от 20 хиляди евро, а второто издание на държавното клубно първенство ще бъде с увеличен награден фонд от 25 000 на 40 000 лева.

„Ще има и множество други събития, с които ние ще празнуваме поетапно годишнината, ще бъдат наградени стотици дори хиляди деятели, отдали живота си на този спорт. Художествената гимнастика оцеля и съществува със своята красота, авторитетно и с много победи“, каза още Илиана Раева.

Изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров коментира, че е страхотно да работи с всички професионалисти в художествената гимнастика.

„За нас е чест да бъдем дори и малка част от успехите на гимнастичките. Ще помагаме на тези прекрасни хора да продължават да постигат успехи. Илиана Раева е ръководител, който показа как се управлява федерация“, каза Петров.

Илияна Раева коментира подготовката на новия национален ансамбъл за жени, който ще наследи олимпийските шампионки от Токио 2020.

„Момичетата са много различни от предишния ансамбъл, много силно изявени индивидуалистки и са много талантливи. Съвсем скоро ще направим официално контролно за новите композиции на индивидуално жени и девойки. Ансамбълът няма да играе на него, но работата им върви много добре“, каза президентът на БФХГ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ