Служебна загуба на Хебър в Шампионската лига

Хебър, Волейбол

Шампионът на България по волейбол Хебър Пазарджик записа служебна загуба в Шампионската лига. Както е известно, играчите на старши треньора Камило Плачи трябваше да гостуват на германския Фридрихсхафен, но от тима от Пазарджик са избрали да не пътуват до Германия и Европейската конфедерация по волейбол (CEV) е присъдила служебна загуба на българския тим с 0:3 гейма (0:25, 0:25, 0:25).

От Хебър са отказали да пътуват до Фридрихсхафен, защото после всички играчи на тима щяха да бъдат поставени под карантина и по този начин нямаше как да участват във финалния турнир за Купата на България, който ще се проведе в Бургас от 29 до 31 януари. Шампионите също не са могли да намерят свободна дата за провеждане на двубоя от ШЛ.

Българският тим беше допуснат да влезе в Германия, но Хебър беше заплашен с тридневна карантина в родината си след завръщането си. Тъй като отборът щеше да пропусне финалния турнир за Купата на България, от клуба взеха решение да не пътува за Ной-Улм.

Tърсенето на друга дата се оказа трудно заради натоварените графици на двата отбора. Поради тези причини от CEV присъдиха служебна победа на Фридрихсхафен с 3:0.

От ръководството на Хебър все още обаче се надяват от CEV и от Фридрихсхафен да преразгледат решението и да се намери свободна дата, за да се изиграе двубоя от Шампионската лига.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ