Илиан Илиев проговори за шансовете на Черно море да остане в Топ 3

Черно море - ФК ЦСКА 1948, Илиан Илиев

Треньорът на Черно море Илиан Илиев е категоричен, че всички в клуба работят за това отборът да запази мястото си в Топ 3 и в края на сезона, но според него изходящите трансфери могат да отслабят състава му.

„Тези оферти, които идват може да се отразят и ще бъде трудно през пролетта. Не е лесно сега да се намерят заместници на някои от основните ни футболисти. Конкуренцията е сериозна и ще е трудно, но ние със сигурност ще търсим успеха във всеки един мач, както е било и досега“, коментира Илиев.

Избраният за треньор на 2021 година Илиан Илиев отчете, че наградата му е признание за всички в клуба и призна, че не е очаквал да я получи. Специалистът взе отношение и по важни въпроси за българския футбол, като отчете, че независимо кой ще управлява в БФС е и наложително да има промяна.

„Промяна трябва да има, тъй като изоставаме във футбола от другите страни. Всичко тръгва от детско-юношеския футбол. После тези момчета идват при нас в мъжкия футбол и ние трябва да им дадем шансове. Най-лесното оправдание е да кажем, че не са готови. Ако стоят обаче на едно място, нищо няма да случи. Трябва да има промени и в самите клубове. Да се рискува с даването на шанс на младите“, сподели Илиан Илиев, който е уверен, че България може за спечели своята група в турнира Лига на нациите и като всеки баща се надява синът му да го надмине.

„Аз съм пестелив в оценките, не само към Илиан, а и към всички млади. Така беше и баща ми с мен. Не трябва да се задоволяват с малкото, а когато направят силен мач действително да знаят, че могат да се представят още по-добре в следващия мач“, категоричен бе Илиев пред БНТ.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ