Панамци от дни се молят на Станимир Стоилов – Мъри, той е категоричен в отговора си

7 Dni Sport24.01.2022
Левски - Бохемианс, Станимир Стоилов

Няколко дни поред наставникът на Левски Станимир Стоилов бе търсен и умоляван от шефовете на футбола в Панама да пусне Хосе Кордоба в националния отбор.

Причината е, че селекцията на Томас Кристиансен има три важни световни квалификации с Коста Рика (28 януари), Ямайка (31 януари) и Мексико (3 февруари). Мъри обаче остана безкомпромисен и отхвърли молбите на панамците, тъй като защитникът не получи навреме официалната повиквателна от Панама, която по правилата на ФИФА трябва да пристигне в клуба 15 дни преди първия мач.

Панамците обаче пратили повиквателна едва пет дни по-късно, след което дали изключително нелепо оправдание, което не се харесало на родния треньор. Кордоба може да играе както като централен, така и като ляв защитник, с което се превърна в основен футболист на Левски. Той беше получил уверение от Стоилов, че дойде ли на “Герена”, ще стане национал.

Мъри обяснил и на 20-годишния футболист, че след като не е викнат в срок, няма да бъде пуснат, както позволяват правилата на ФИФА. Първо защото футболистът му е потърсен, след като друг от предвидените играчи на Кристиансен е получил травма и второ, защото треньорът не иска да се наруши подготовката на Кордоба, а има и проблеми на този пост, тъй като Гьоко Зайков е с травма, а също така е пред напускане на столичани.

Треньорът заявил на Кордоба, че както бил прав, че ще бъде национал, сега ще излезе прав, че ако продължи да играе силно, повиквателната му вече ще идва навреме и ще бъде първи избор на испанския специалист, а не както в този случай. Той дори му пожелал да играе на световното в Катар, след като Панама има сериозни шансове да се класира на Мондиала.

Кордоба пристигна в Левски от Етър през есента, като записа десет мача със синята фланелка под ръководството на Стоилов, а последните девет с пълни 90 минути на терена.

Автор: „Спортал“

Снимка: Официален сайт на ПФК Левски София


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ