Славко Матич: Младите български футболисти имат нужда от пример като Валери Божинов

7 Dni Sport24.01.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Славко Матич

Новият старши-треньор на столичния Септември – Славко Матич говори пред колегите от „Тема Спорт“, свързани единствено с клуба от Втора лига и предстоящата му битка с Левски за Купата на България.

Г-н Матич, какви са първите ви впечатления от Септември? Доволен ли сте от „материала“, с който ще работите, и виждате ли пропуски в селекцията, които ще трябва да попълвате спешно?

– Доволен съм, че съм в клуб, в който организацията е на високо ниво. Ръководството е осигурило условия, каквито нямат много отбори от елита. За нас остава само да работим. В момента действаме здраво, за да се усмихваме по време на мачовете. Отиваме на лагер в село Ягода до Стара Загора. Доволен съм от качеството на футболистите, харесва ми тяхното старание, отношението към футбола, влагането в тренировъчния процес. Няма да привличаме нови футболисти, освен няколко млади момчета от юношите, на които ще дадем шанс и, разбира се, Валери Божинов, който е при нас.

Каква е ролята на Божинов?

– Божинов работи много добре. Щастлив съм, че имам такъв професионалист и пример за младите играчи. Той е един от последните български футболисти, които са играли на световно ниво. Погледнете в какви отбори е бил – Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон… Българският футбол и младите футболисти имат нужда от такива примери.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ