Станаха ясни четвъртфиналните двойки за Купата на България по волейбол

славия_левски_волейбол

Станаха ясни всички четвъртфинални двойки за Купата на България по волейбол при мъжете, докато в женския турнир бяха определени полуфиналните сблъсъци. Вчера воденият от новия селекционер на мъжкия национален отбор на България Николай Желязков Нефтохимик успя да запише чиста победа в своята осминафинална среща срещу Берое с 3:0 (28:26, 25:13, 25:16).

Истински оспорван беше първият гейм като двата отбора се преследваха в резултата до последния миг, но гостите от Бургас успяха да надделеят благодарение на успешни атаки на Николай Учиков и Венцислав Рагин. В останалите два сета, Нефтохимик не срещна особени трудности. Статистически, гостите показаха по-добра класа в различните елементи (47 на 40 успешни атаки, четири на един аса, осем на четири блока). Юлиус Фиркал, с 20 точки за победата на своя отбор, стана най-резултатен.

В друг мач от събота ЦСКА също резервира своето място на четвъртфиналите на Купата, след като показа по-добра игра от пловдивския Локомотив. Състезателите на Александър Попов наложиха своя ритъм и в нито един момент от мача не позволиха на противниците си да поведат или дори да се доближат в резултата. Крайният резултат бе 3:0 (25:14, 25:12, 25:15).

По този начин бяха определени четвъртфиналните двойки, като мачовете ще се играят на 29 януари:

Дунав – Хебър

Нефтохимик – Монтана

Пирин Разлог – Левски

Дея Спорт – ЦСКА;

При жените Казанлък ще се бори с ДКС Варна за място на финала, а столичният ЦСКА ще срещне Марица Пловдив. Мачовете ще се играят на 25 януари.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ