Димитър Митов призна: Голямата ми цел е да играя за България

димитър_митов

Вратарят Димитър Митов прави страхотен сезон с английския „Кеймбридж”. Името му нашумя след отстраняването на елитния Нюкасъл от турнира за Купата на футболната асоциация на Англия, а българинът направи 13 спасявания в този двубой. Сега той мечтае за повиквателна за националния отбор.

„Най-голямата ми цел е да играя на високо ниво и да представлявам България!. Това е една моя мечта от много малък! Нямам търпение да чуя химна, да видя всички български знамена. Това ще бъде със сигурност най-добрият момент в кариерата ми”, каза Митов в интервю за БТВ.

25-годишният страж е роден в Монтана, но прекарва детството си в Козлодуй. Той започва кариерата си в школата на Христо Стоичков в Етрополе, а по-късно получава шанс и в местния „Чавдар”. „Надявам се с моите изяви от началото на сезона да съм заслужил тази повиквателна. И когато ръководството прецени, че съм готов да получа този шанс, ще го хвана с двете ръце”, каза Митов.

Митов получи признание за феноменалното си представяне срещу „Нюкасъл“ в 3 кръг на ФА Къп по-рано този месец. Той попадна в идеалния отбор на вестник „Mirror“ в тази фаза на турнира.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ