ЦСКА стартира годината с реми в мач с 2 червени картона

FB_IMG_1642776162433

ЦСКА и Стал Миелец завършиха 1:1 в първата контрола на „червените“ за 2022 година. Калоян Кръстев (27) изведе българския тим напред в резултата, в началото на втората част японецът Коки Хинокио (54) се разписа за съперника, който заема осмото място в полската Екстракласа. ЦСКА получи два червени картона през второто полувреме, но завърши в пълен състав, тъй като според договорката на мястото на изгонените играчи влязоха други от скамейката. Иван Турицов (65) и Тибо Вион (73) бяха отстранени от игра и това наложи връщането в игра на Асен Дончев и Мохамед Осман. „Червените“ бяха водине от Анатоли Нанков, тъй като старши-треньорът Стойчо Младенов е болен.

Срещата започна с опасност пред вратата на Димитър Евтимов, след като юношата Росен Божинов се подхлъхна пред наказателното поле и партньорът му в центъра на отбраната Юрген Матай бе принуден да фаулира играч на съперника. От прекия свободен удар обаче Кристиян Гетингер не успя да преодолее стената на българския тим.

Едва в 21-ата минута футболистите на ЦСКА създадоха напрежение пред вратата на съперника. Вилдсхут ба съборен на левия фланг и каращият пробен период сирийски халф Мохамед Осман прати хубаво центриране в наказателното поле, което обаче бе избито в корнер от защитник на Стал. Пет минути след това Яник Вилдсхут получи чудесен пас в коридор и нахлу в наказателното поле, но шутира неточно от малък ъгъл.

В 27-ата минута ЦСКА поведе, след като Калоян Кръстев надскочи всички в наказателното поле след центриране от фаул на Мохамед Осман и с глава прати топката в мрежата на полския тим за 1:0.

След попадението на полуците нарушенията зачестиха и играта се накъса. При едно от тях в 65-ата минута с директен червен картон бе изгонен Иван Турицов за груб фаул край тъчлинията. Девет минути след това и Тибо Вион бе отстранен от рефера.

ЦСКА пропусна да си върне аванса в 79-ата минуга, когато Варела изведе Чатакович сам срещу вратаря, но ударът на босненеца мина покрай дясната греда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ