Регистрираха сдружението, което ще спасява Берое

7 Dni Sport20.01.2022
ФК ЦСКА 1948 - Берое, Димитър Пиргов

В Търговския регистър днес е записано „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“, което ще поиска акциите на професионалния футболен клуб в Стара Загора от ТЕЦ „Марица изток 2“ и ще се опита да спаси останалия без финанси отбор. Това съобщи за колегите от „24 часа“ председателят на Управителния съвет на сдружението Светослав Миневски, адвокат от Стара Загора.

В момента Миневски е и председател на Съвета на директорите на държавните „Мини Марица изток“ ЕООД.

„Първата ни задача сега е да представим в ТЕЦ „Марица изток 2″, която досега финансираше клуба, инвестиционно намерение, с което да получим неговите акции. Пари засега нямаме, така че очакванията са ни да бъде изпълнено обещанието акциите да ни бъдат прехвърлени безвъзмездно“, не скри Миневски. Той допълни, че ако се появи кандидат с финансови възможности, какъвто досега няма, ще му прехвърлят собствеността над клуба без проблеми.

С новото сдружение е ангажирана и община Стара Загора, а зам.-кметът Красимира Чахова, която отговаря и за спорта, е член на неговия Управителен съвет.

След това новото сдружение с нестопанска цел ще подпише договори със специалистите от новия треньорски щаб, старши треньор ще бъде отново Петър Хубчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ