Кирил Десподов е Футболист №1 на България за 2021-ва година

десподов_недялков

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов стана футболист №1 на България за 2021-ва година. Нападателят на “орлите” събра 203 точки и спечели приза в конкуренцията на Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха втори и трети. Общо 112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. Победителите бяха обявени на церемония по модела на връчените в понеделник награди на ФИФА.

Десподов спечели за втори път в кариерата си, след като стана победител и преди три години, когато стана Футболист №1 на 2018-а година. На церемонията се раздадоха и още множество призове и бяха отличени най-добрите футболисти и треньори по категории.

21Футболист на годината 2021
Първият приз за вечерта отиде при легендата Мартин Камбуров, който заслужи специалната награда на основния организатор на събитието – „Дакс Медия“ и Весела Лечева.

Наградата за най-красив гол отиде при Юрген Матей от ЦСКА. Бранителят бе отличен за попадението си срещу ЦСКА 1948. Тогава нидерландецът прониза съперника с топовен шут от над 30 метра.

Призът „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ отиде при д-р Валентин Великов, който помогна в критичните моменти около Кристиан Ериксен, който колабира по време на мача Дания – Финландия от Евро 2020.

№1 в женския футбол за изминалата година е Симона Петкова. Състезателката на швейцарския Йънг Бойс изпревари Евдокия Попадийнова и Лиляна Костова, които останаха на второ и трето място.

Най-прогресиращ млад играч стана вратарят на Славия Светослав Вуцов, той се пребори с конкуренцията на Марин Петков и Мартин Минчев за приза.

За наградата за най-добър чужденец имаше изненада, като не един, а двама футболисти поделиха приза. С еднакъв брой гласове бяха Юрген Матей и Жорди Кайседо от ЦСКА.

Най-добър вратар за 2021-ва година стана Светослав Вуцов от Славия, което бе и вторият приз за вечерта за младока.

Светослав Вуцов с втора награда, грабна приза за най-добър вратар
Светослав Вуцов с втора награда, грабна приза за най-добър вратар
За най-добър защитник бе определен Юрген Матей, който взе третия си трофей за вечерта

Халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе избран за най-добър полузащитник в шампионата. Той се пребори със сериозната конкуренция на Тодор Неделев и Кирил Десподов.

Най-добър нападател в родния елит пък стана Мартин Камбуров, който изпревари с два гласа Жорди Кайседо, а трети стана Кирил Десподов.

Треньор на годината стана наставникът на Черно море Илиан Илиев. Специалистът изпревари Стойчо Младенов от ЦСКА – София и Станимир Стоилов от Левски.

Последната награда бе и кулминацията на вечерта. Футболист на годината стана Кирил Десподов от Лудогорец, който изпревари Мартин Камбуров, Георги Йомов, Петко Христов и Тодор Неделев, които допълниха призовата петица.

Всички награди от церемонията „Футболист на годината“ 2021
Специална награда на „Дакс Медия“: Мартин Камбуров
Гол на годината: Юрген Матей: ЦСКА – София срещу ЦСКА 1948
Награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“: д-р Валентин Великов
№1 в женския футбол: Симона Петкова
Най-прогресиращ млад играч – Светослав Вуцов –
Най-добър чужденец: Юрген Матей и Жорди Кайседо
Най-добър вратар: Светослав Вуцов
Най-добър защитник: Юрген Матей
Най-добър полузащитник: Ивайло Чочев
Най-добър нападател: Мартин Камбуров
Треньор на годината: Илиан Илиев
Футболист на годината: Кирил Десподов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ