Титаничен Адриан Андреев се сби в 1/2 финалната си битка във Форли, Италия

7 Dni Sport15.01.2022
Адриан Андреев, София Оупен

Адриан Андреев приключи участието си на Чаланджъра във Форли след трисетова загуба на полуфиналите от световния №211 и трети поставен в схемата Джей Кларк. Българинът демонстрира отлична игра в хода на целия турнир, която го изведе до първи Чаланджър полуфинал в кариерата му, и не бе далеч от това да достигне и до сблъсъка за титлата, но в решителните мигове на третата част британецът се оказа по-стабилният от двамата и така Ади напусна надпреварата след 4:6 7:6(5) 3:6

В откриващите минути на двубоя и двамата тенисисти демонстрираха стабилна игра от сервис линията и не оставяха шансове за успех на посрещащите. Първият, поставил под напрежение противниковото подаване, бе Кларк, който след няколко успешни контраофанзиви, придружени от две поредни непредизвикани грешки от ракетата на нашето момче, поведе в резултата с пробив и 4:2. Това беше и единственият гейм, в който сервиращият бе поставен под натиск, тъй като оттам несетне и двамата бяха безпрекословни на собствен начален удар, което лиши Андреев от възможности за връщане на допуснатия брейк, и така дебютният сет отиде в сметката на британеца.

Във втората част Ади се прегрупира и пропуските му значително намаляха, въпреки че агресията в играта му се запази. Той все по-често съумяваше да изтласка опонента си зад основната линия, за да предизвика грешка или да нанесе завършващ удар. Това даде резултат в седмия гейм, когато софиянецът се сдоби с първия си брейкбол, който обаче скоро бе заличен след изключително смела и отлично реализирана акция към мрежата на Кларк. При 5:5 напрежението скова ръката на Адриан и след четири поредни непредизвикани грешки той предаде подаването си, подарявайки на съперника възможност да сервира за победата.

Родният ни представител обаче далеч не бе казал последната си дума в мача и още в последвалия гейм включи на съвсем друга предавка, демонстрирайки изключително солидна игра от дъното на корта, която го изведе до моментален рибрейк и тайбрек. В него Андреев съхрани интензитета в представянето си и поведе с 5:2, преди окончателно да сложи точка на тази част.

За съжаление обаче българинът не успя да пренесе подема си и в решителния сет. Ади инкасира пробив още в първото си подаване за частта, което прехвърли инициативата на страната на Кларк. Британецът затвърди убедително преднината си, а до края ограничи всякакви възможности за родния ни състезател да се върне обратно в сблъсъка, поздравявайки се с победата.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ