„Левски на това общежитие, наречено „сектор“, каква козирка ще му слагат?“

7 Dni Sport15.01.2022
Майкъла Септември Славия 2

Георги Илиев-Майкъла сподели мнението си за казуса с новия стадион на ЦСКА. Пред „Мач Телеграф“ той не пропусна да жегне и Левски за „Герена“.

„Трябва да се премахнат тези насипи. Те вече не вършат работа. Преди 30-40 години са вършили, но са износени вече. Трябва да бъдат премахнати и да се построи едно красиво и модерно съоръжение. Такова, каквото ЦСКА и феновете на този клуб заслужават. Ако се сложи по-лека конструкция, всичко ще стане по-бързо и далеч по-лесно. Капацитетът ще бъде между 22 и 25 хиляди, което е добре. 18 000 места ще бъдат малко, защото всички знаем колко голяма е „червената“ публика. Един красив стадион би върнал феновете по трибуните“, започна Майкъла.

„Всичко ще струва някъде около 38-40 милиона евро. Едно подобно съоръжение би вдигнало посещаемостта на мачовете на ЦСКА, а не както е сега – да ходят по 1000 души на мач. Върне ли се публиката, отборът ще има голямо предимство. Оттам идват и успехите – шампионската титла и доброто представяне в Европа. Това е една реклама и ще влязат приходи. Вижте в Северна Македония и в Албания какви стадиони вдигнаха, този на комшиите ни струва 160 милиона евро.

Вижте и в Румъния какви съоръжения имат вече. В България има един стадион в Разград и толкова. Останалите тънат в мизерия. Министър Радостин Василев е много сериозен човек и вярвам, че ще помогне. Той обръща внимание на всички, а не само на ЦСКА. Не знам какво искат от Левски. Това „общежитие“, защото за мен този сектор е това, каква козирка ще му слагат. Министърът им го каза в прав текст. Ще им струва много. Той помага на „сините“. Ако има форма, под която държавата да помогне за изграждането на козирката, трябва да помогне и на Локомотив София за осветлението. И Венци Стефанов е прав. Защо да се помага на пловдивските отбори, а на софийските не“, заяви Майкъла.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ