Жорди Кайседо спечели „Златна обувка“

7 Dni Sport15.01.2022
ЦСКА - Ботев Пловдив, Жорди Кайседо

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо грабна „Златна обувка“ в Еквадор, след като се превърна в местния футболист с най-много голове за миналата година. По този повод на тарана бе посветен материал в южноамериканското издание Балонлатино, пише „Тема спорт“.

„Фокусът на медиите винаги е върху аржентинските, уругвайските, чилийските, бразилските и колумбийските футболисти. Въпреки това, в последно време няколко еквадорски играчи се откроиха в Европа. Един от тях беше Жорди Кайседо, който спечели „Златната обувка“ през 2021 година като голмайстор на Еквадор с 27 гола в 45 мача за ЦСКА от България“, пише в материала.

„Първото му попадение беше през февруари при победата над Черно море с 1:0, това беше голмайсторското кръщене на Кайседо с българския отбор. Той подписа договор с ЦСКА на 5 февруари и 15 дни по-късно вкара“, разказва изданието.

„Жорди отбеляза общо 19 гола за първенство през годината, а в тези двубои отборът му спечели 11 победи и стигна до 7 равенства. Той вкара 7 гола за Купата на България, един път бе точен в евротурнирите“, отбелязват от изданието.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ