Гарсес е бразилец №7 в ЦСКА за последните 5 сезона

7 Dni Sport14.01.2022
Маурсио Гарсес,

Маурисио Гарсес е седмият бразилец, който ЦСКА привлича в последните 5 години. Интересното е, че той е и 5-ият офанзивен играч от Страната на кафето, който „червените“ привличат в този период.

Първият бе централният нападател Фернандо Каранга. След това ЦСКА взе крилото Рафаел Енрике, както и още един таран – Мауридес. За върха на атаката те разполагаха и с Евандро да Силва.

Предишният бразилец, който ЦСКА привлече, бе Густаво Бусато. Вратарят се присъедини към „червените“ през юли 2019 година. Освен стража Маурисио Гарсес ще има още един свой сънародник за съотборник. Това е Жеферсон.

Универсалният футболист вече има солиден стаж при „армейците“. Той пристигна през 1 януари 2018 година. Във визитката му личаха мачове за националния отбор на Бразилия. Тогава Жеферсон дойде като ляв бек. След това обаче бе преквалифициран и в момента е ползван като дефанзивен халф. Той се справя по-успешно на позицията в центъра на терена, пише „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ