Велика Виктория Томова успя, размаза корава румънка влетя в основната схема на АО 2022

7 Dni Sport14.01.2022
Виктория Томова,

Виктория Томова изигра поредния си мач на много високо ниво от пресявките на Аустрелиън Оупън и напълно заслужено ще попадне за дебютен път по право в основната схема на надпреварата. Вики имаше тази възможност и през 2018-а година, но тогава влезе в същинския турнир като „щастлива губеща“, докато сега си извоюва напълно заслужено това право. Днес българката не остави никакви шансове на опитната Мария Ирина Бара и я надигра с убедителното 6:2 6:1.

По този начин родната ни представителка си изработи 103 хиляди австралийски долара и общо 40 точки за световната ранглиста, с които ще се доближи максимално до дебют в топ 100. Сега за родната ни представителка предстои почивка от поне два дни, като дотогава ще е научила нейната следваща съперничка.

Срещата стартира негативно за Томова и тя беше пробита още в първото си подаване. Впоследствие нашата сънародничка стабилизира представянето си, което доведе до серия от цели пет поредни гейма за нея. Вики показваше по-голяма издръжиливост в дългите разигравания, където тормозеше опонентката си с високо повдигнати топки и чакаше удобен момент, за да засили темпото с любимия си бекхенд. Румънката пък нямаше абсолютно никакви аргументи, макар че върна един от двата си пробива изоставане, ала българката отново блесна на ретур и скоро сетът отиде в нейна полза.

Подемът на Томова продължи с пълна сила във втората част, след като тя измъкна маратонски гейм на противниковия сервис и веднага затвърди взетото предимство, откъсвайки се напред с 3:0. Това сякаш напълно елиминира съпротивителните сили на Бара и оттам насетне петата поставена в пресявките наложи тотален контрол над събитията на корта и стигна до закономерен успех.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ