Девойките до 17 години започнаха с победа евроквалификацията

7 Dni Sport13.01.2022
Screenshot 2022-01-13 at 17.38.23

Националният отбор на България за жени U17 отбеляза успешен старт на Балканиадата в Балъкесир (Турция), която е квалификация за Европейското първенство 2022. Воденият от Диян Боюклиев тим надигра категорично Румъния с 3:0 (25:15, 25:22, 25:14) в първия си мач от турнира.

Победителят от Балканиадата ще се класира директно за Европейското първенство в Оломоуц и Простейов, Чехия, от 22 до 31 юли. Следващите пет отбора се класират за втори кръг на евроквалификациите от 21 до 24 април.

Двата тима отбелязаха равностойно начало, но след деветатата точка младите „лъвици“ поеха инициативата и дръпнаха в резултата. Националките ни се разиграха, отърсиха се от напрежението и показаха по-добри изяви. До края на тази част те имаха водеща роля и я спечелиха с голяма разлика.

Втората част бе далеч по-оспорвана и интригуваща. Съперничките също показаха възможности и оказаха солидна съпротива. Играта бе оспорвана почти докрай. След равенството 21:21 обаче българките показаха, че са по-добрият тим на полето. Мобилизираха се и поведоха с 23:21. Това бе важен момент, нашите момичета устояха на напрежението и наложиха волята си с 25:22, а с това поведоха с 2:0

Възходящата линия на българския отбор продължи и в третата част. Родните представителки тръгнаха ударно и взеха голяма преднина. Те я запазиха докрай и се поздравиха с категорична победа.

„24 часа“

Снимка: Сайт на CEV


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ