Юношите с втора победа над Гърция преди евроквалификацията

7 Dni Sport11.01.2022
thumbnail_KBA_5288

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 18 г. записа победа и във втората контрола с Гърция преди старта на Балканското първенство – европейска квалификация, на което страната ни е домакин от 12 до 16 януари в спортна зала „Левски София“.

Момчетата на Виктор Карагьозов спечелиха с 3:1 (25:13, 25:16, 25:23, 18:25) приятелската среща, за която двамата треньори се споразумяха да се играе до 4 гейма.

Най-резултатен в мача бе Кристиян Титрийски с 18 точки, следван от Виктор Томов, който реализира 17. С най-много точки от съперника завърши Нанопулос – 16.

В първата приятелска среща между България и Гърция, играна ден по-рано отново в зала „Левски София“, „лъвовете“ победиха 4:0.

Дебютният мач на България от Балканското първенство – европейска квалификация в София е на 12 януари срещу Турция. На 13 януари България среща Румъния. На 15 януари „лъвовете“ се изправят срещу Сърбия. На 16 януари е мачът срещу Гърция.

5 лева ще струва дневният билет за Балканското първенство – европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 г. от 12 до 16 януари. Билетите ще се продават на място в спортна зала „Левски София“. Зрители ще бъдат допускани след предоставяне на зелен сертификат.

Победителят в шампионата ще получи директна квота за Европейското първенство през юли.

Снимка: Сайта на БФВолейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ