Милан излиза с нов треньор срещу Левски! Трикратен шампион в Серия А сменя легендата Гатузо за мача на Гунди!

1

Двубоят за 75-годишнината на Георги Аспарухов – Гунди може да се окаже дебютен за новият треньор на Милан. В момента росонерите са водени от любимеца на тифозите Дженаро Гатузо, но на „Сан Сиро“ вече са в напреднали преговори с Антонио Конте, с когото вече са се разбрали и за личните условия на специалиста – тригодишен договор със заплата от 6 милиона евро на сезон.

Това, което за момента бави сделката, са претенциите на бившия селекционер на Италия към предишния му клуб Челси. Според публикациите в английските медии Конте иска 10 млн. евро неустойка след уволнението си от „Стамфорд Бридж“, където през 2017 г. направи дубъл – титла на Англия и ФА Къп. Ако трикратният шампион в Серия А с Ювентус получи желаната сума, то той ще подпише с Милан веднага след края на турнето на Ил Диаволо в САЩ. Последната контрола на тима там е на 4 август срещу Барселона, а седмица по-късно е и двубоят с Левски.

Ако Конте не се споразумее с Челси в първите дни на август и не подпише договора си навреме за двубоя в чест на Гунди, то на „Васил Левски“ Дженаро Гатузо ще е на треньорската скамейка. В Италия очакват казусът „Конте“ да приключи преди старта на Серия А и той да направи завръщането си в първия кръг срещу Дженоа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ