Напуснал Пирин футболист разкри: Парите свършиха, искаха да си намалим заплатите

Пирин Благоевград - ЦСКА,

Вратарят на Пирин Ник Хенгелман вече не е част от клуба. Това става ясно от негово изявление пред нидерландското издание „Tubantia“. Причината за раздялата на 32-годишния страж с „орлетата“ е била неприятната новина след сензационната победа с 5:3 над Пирин, че играчите няма да получат премия, а ще трябва да си намалят заплатите.

„Ден преди заминаването ми за Нидерландия получихме съобщение в груповия чат, че всички трябва да отидем на стадиона в десет часа на следващия ден. Отговорих, че няма да стане, защото вече ще съм заминал. Пожелах на всички весели празници и останах разочарован, че щях да пропусна добър бонус за победата над Лудогорец“, признава Хенгелман.

Нидерландецът разкрива, че съотборниците му били привикани един по един в директора на кабинета на директора, но вместо премии получи известие, че трябва да намалят заплатите си с 50%, тъй като парите в клуба са свършили.

„Тази седмица ми се обадиха, че мога да остана. Треньорът искаше да ме задържи, но трябваше да се откажа от голяма част от заплатата ми. За съжаление, това не ми върши работа“, допълни вратарят.

„Преживях хубави месеци в България, видях нови неща и бях в страна, където никой не говори за коронавирус. Имате нужда от QR код за някои неща, но понякога съм се чудил как го получават. Всичко е отворено, пушат масово. Когато бях на среща, не можех да разбера събеседника. Английски почти не се говори“, допълва бившият съотборник на Николай Михайлов в Твенте.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ