По следите на напусналите Левски! Някои вдигнаха нивото си, други останаха без отбори

Левски - Лудогорец, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Петков, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Насиру Мохамед, Стайн Спиерингс, Хали Тиам, Найджъл Робърта

2021 година бе много вълнуваща за Левски не само в спортно-технически план, а и във финансов. Клубът се намира в тежко положение, но оптимизмът владее „Герена“ в момента, феновете не спират да помагат на сините, а около ореола на Станимир Стоилов всички са се обединили в спасението на столичани. Но нека погледнем и какво постигнаха някои от играчите, които напуснаха клуба през календарната година. Бройката на играчите надхвърля 20, като някои успяха да постигнат подем, но други не намират формата си след изхода на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Звонимир МИКУЛИЧ
Хърватският вратар остави добри впечатления на „Герена“ и успя да се пребори за титулярната позиция под рамката с Николай Михайлов, но след несигурността през лятото си тръгна. Той подписа с турския втородивизионен Тузласпор и до момента е изиграл десет официални мача за тима в местното първенство. Той бе един малкото, които започнаха подготовка със сините и чакаше положително развитие на ситуацията, но се реши да премине в друг отбор. На раздяла стражът заяви, че един ден иска да се завърне при столичани, а престоя си в Левски завърши с 15 двубоя във всички турнири.

Живко АТАНАСОВ
Централният защитник изигра най-много минути за Левски през миналата кампания, но си тръгна от „Герена“ заради неполучени заплати. Раздялата между двете страни не бе добра, а бранителят дори призна пред „Тема Спорт“, че не е ставало въпрос за пари при напускането на отбора. Той намери пристан в Черно море, където познаваше отлично обстановката и заформи отлично партньорство с Влатко Дробаров в сърцето на отбраната на моряците. Атанасов е в основата на доброто представяне на варненци и се превърна във водеща фигура в тима на Илиян Илиев, изигравайки 18 двубоя от началото на сезона, които гарнира с един гол.

Ребин СУЛАКА
Иракският централен защитник също напусна „Герена“ заради неполучени заплати. Той си тръгна в края на април, а в момента дошлият от Арда бранител е в тайландския Бурирам. За новия си отбор изигра девет двубоя, в които не успя да се разпише. Сулака се превърна в основен футболист в защита на Левски в началото на годината, но тежката финансова криза в клуба го принуди да си потърси по-сигурно място за развитие.

Начо МОНСАЛВЕ
Испанският защитник също си тръгна от Левски заради неполучени заплати. Той изигра 11 двубоя за сините в Първа лига, в които отбеляза едно попадение, а на „Герена“ получи и тежка контузия в главата при двубоя с Ботев Враца. В момента юношата на Атлетико Мадрид е в полския Лодз, но е изиграл едва четири двубоя от началото на сезона.

Тома ДАСКЕ
Френският бранител не бе на нивото, което се изисква в Левски, но успя да изиграе 27 мача във всички турнири за сините през миналия сезон, в които не успя да реализира попадение. Той бе използван като ляв бранител и в средата на терена в ролята на дефанзивен халф. 27-годишният футболист показваше голямо желание за изява, но не успя да убеди с представянето си. След прекратяването на договора си със столичани заради неполучени заплати премина в испанския Ла Нусия, който е базиран във Валенсия, и се състезава в четвъртото ниво на футбола на Пиренеите. В момента кариерата му не се развива по план и той рита в аматьорските лиги в Испания.

Файсал РЕРАС
Мароканецът с френско гражданство пристигна на „Герена“ в началото на годината, но проблеми с контузии и липса на аклиматизация му попречиха да разгърне потенциала си при сините. Той ще се запомни с грешките си по време на дербито с ЦСКА-София, загубено с 0:2 на 25 април. В момента Рерас е без отбор и чака възможност за трансфер.

Мартин РАЙНОВ
Халфът се завърна на „Герена“ през миналата кампания, след като бе напуснал клуба и се бе отдал на риболов. Набързо се превърна в основна фигура за тима в средата на терена, но след края на сезона реши да потърси успеха си в чужбина. Той изигра 24 двубоя във всички турнири за сините, в които реализира едно попадение, а в момента се намира в румънския Арджеш, за който записа 13 мача и един гол във Втора лига. Преди това халфът не успя да се аклиматизира към израелския Ашдод и имаше шанс да се върне на „Герена“, но предпочете офертата от северната ни съседка.

Найджъл РОБЕРТА
Нидерландският нападател остави отлични впечатления с екипа на сините и нормално бе продаден. Той бе трансфериран в тима от МЛС Ди Си Юнайтед. Постепенно намери формата си и в 18 двубоя за новия си отбор реализира четири попадения. При престоя си на „Герена“ успя да вкара шест гола в 19 мача за сините в първенството. Именно той бе и най-конвертируемият футболист на столичани, който бе продаден в началото на тази година за около един милион евро.

Насиру МОХАМЕД
Крилото напусна сините заради неплатени заплати. В момента ганаецът съди клуба за голяма сума и е вторият голям кредитор на столичани след Петър Хубчев. Насиру се завърна в шведския Хекен след престоя си на „Герена“, но получи тежка контузия по време на сезона и в момента е без отбор. През зимата той ще се опита да се възстанови от травмата си и да си намери нов клуб, като в същото време мениджърите му водят преговорите с Левски за неполучените пари от престоя му в България, където остави нетрайна следа и разочарова с представянето си.

Илия ЮРУКОВ
Юношата на сините бе смятан за един от най-перспективните, но реши да потърси друго развитие на кариерата си. В момента той е в Арда и получава често шанс да бъде сред титулярите. Той взе участие в 16 двубоя от началото на сезона, в които направи една асистенция в първенството. Но несигурността при кърджалийци и честата смяна на треньорите не дават сигурност на нито един играч.

В момента той е съотборник с Алекс Петков, който напусна сините в началото на март тази година и набързо се пребори за титулярно място, като дори стигна и до националния отбор.

Стивън ПЕТКОВ
Юношата на сините се завърна на „Герена“ през миналия сезон, но нападателят не бе в нужната форма. Трябваше му доста време, за да я възвърне, а след това бе измъчван и от контузии. След престоя си на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ се завърна в португалския Фейерензе и се превърна в основен стрелец за тима във второто ниво на местния футбол. От началото на сезона той реализира пет попадения в осем мача, а отборът му е на първото място в класирането.

ПАУЛИНЬО
Бразилецът бе един от основните футболисти за Левски през миналата кампания, но тежкото финансово състояние на сините ги принуди да го продадат през зимния трансферен прозорец. Той бе трансфериран за 250 000 евро в клуба от ОАЕ Корфакан. До момента крилото е изиграл общо 19 двубоя за първенство за новия си тим, в които реализира шест гола. Той е основна фигура за тима си и се заговори за интерес от европейски отбори към него. Той е добре познат в Украйна заради престоя си в Заря Луганск и не е изключено да бъде взет от клуб от бившата съветска република.

„ГЕРЕНА“ НАПУСНАХА ОЩЕ…
През тази година имаше голямо текучество в Левски, а отборът бе напуснат още от Орлин Старокин, Матео Стаматов, Валери Божинов, Илия Димитров, Симеон Славчев, Деян Иванов, Николай Кръстев, Атанас Кабов, Костадин Илиев и Христофор Хубчев, които си тръгнаха поради липса на шанс, неполучени заплати или нежеланието на Станимир Стоилов да работи с част от тях. А Станислав Иванов бе продаден в САЩ още през декември 2020 година, но после поигра на „Герена“ като преотстъпен./ „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ